FRANCZYZA

Myślisz o franczyzie w gastronomii? Mamy dla Ciebie sprawdzone rozwiązanie.
Zostaw nam kontakt do siebie, a my się odezwiemy.









 Meat & Fit – Slow Food" to sieć punktów gastronomicznych typu bistro. 

W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór dań i przekąsek, m.in. burgery z wołowiną, szarpaną wieprzowiną, kurczakiem lub wegetariańskie, frytki z batatów lub belgijskie oraz sałatki, smoothies.

 

Informacje dla franczyzobiorcy

Wsparcie dla franczyzobiorcy

  • Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji.
  • Koordynacja wykonania kompletnego projektu technologicznego gotowego do odbioru w Sanepid oraz stałe wsparcie podczas remontu i adaptacji.
  • Dostęp do artykułów spożywczych produkowanych na wyłączność dla sieci „Meat & Fit" m.in. takich jak: mięso, świeżo wypiekane bułki, sosy, frytki belgijskie, przyprawy.
  • Zapewnienie ciągłej logistyki dostaw około 80 % towarów spożywczych wraz z rabatami sieci i dostawą bezpośrednio do lokalu.
  • Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta.
  • Szkolenie franczyzobiorcy oraz personelu i przekazanie wszystkich receptur i technologii.
  • Wspólnie z franczyzobiorcą otwieramy lokal i pomagamy w pierwszych dniach działalności.
  • Bieżącą obsługę przez regionalnego opiekuna punktów gastronomicznych.


Przewidywana suma inwestycji

  • Minimalna kwota inwestycji to około 30 tys. zł netto (remont, adaptacja oraz wyposażenie sali konsumpcyjnej) + około 30 tys. zł netto (sprzęt kuchenny i akcesoria). Sprzęt kuchenny w kwocie około 30 tys. zł netto można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą od min. 3 miesięcy). W przypadku osób ubiegających się od dotację na start nowej firmy pomagamy przy wypełnieniu wniosków.
  • Finalna kwota inwestycji może być nieco wyższa i zależy głównie od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy w lokalu była lub nie była gastronomia.
  • Istnieje możliwość zrobienia wstępnej koncepcji technologii wybranego lokalu przed podpisaniem umowy franczyzowej. Wstępna koncepcja pozwoli franczyzobiorcy wraz z firmą remontową oszacować koszty adaptacji lokalu. Koszt wstępnej koncepcji technologii to 299 zł netto.


Opłaty

  • Opłata wstępna: 3 tys. zł netto (Księga Standardów, przepisy kulinarne, szkolenia, koordynacja projektów, wizualizacja sali konsumpcyjnej, koordynacja remontu, pomoc w zamówieniach, uruchomienie lokalu).
  • Miesięcznie abonamenty do zewnętrznych partnerów około 350 zł (dedykowana muzyka bez opłat ZAIKS, systemy operacyjne IT itp.).
  • Bieżąca miesięczna opłata franczyzowa w  proc. od obrotu netto.
     

Podstawowe wymagania sieci

  • Minimalna liczba mieszkańców – 20 tys.
  • Punkt w łatwo dostępnej i widocznej lokalizacji, o dużym natężeniu ruchu pieszego, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych, witryny od strony ulicy.
  • Minimalna powierzchnia lokalu to 50 m2 (zalecane 65-75 m2)
  • Od franczyzobiorcy nie wymagamy doświadczenia w gastronomii.

 

Zapraszamy do współpracy!

Franczyza punktów gastronomicznych Meat & Fit
96-300 Żyrardów 
ul. Nowy Świat 18a
mob: +48 501 101 009
franczyza@meatandfit.pl
www.facebook.com/MeatAndFit

 






Wybierz restaurację